semifreddo med extra allt
Ibland har jag svårt att sätta gränser när jag komponerar efterrätt eller maträtt vad gäller olika ingredienser. Tycker ändå att smakerna i denna Semifreddo gifter sig fint!

Ingredieserna du behöver för att skapa desserten:
4 separerade ägg
1 dl socker
3 dl grädde
8 maränger
½ burk dulce de leche
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk vaniljpulver
1 näve blåbär
½ dl chokladfyllda polkagrisar
Gör såhär:
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och vaniljpulver fluffigt.
Vispa grädden löst, stöt polkagrisarna i mortel och rör ihop med äggsmeten.
Dulce de leche och kakao rörs samman till en "chokladig" kolasås.
Allt varvas sedan i portionsformar med smulad maräng i botten.
Chokladsåsen gör sig bäst om den får bli en överraskning i mitten av glasssmeten.
Avsluta med lite smulad maräng och några blåbär på toppen innan du ställer in i frysen i minst 3 timmar.
Perfekt dessert att förbereda i förväg.
Som pricken över i, för att lyfta fram polkagrissmaken, serverade jag Semifreddon med en mördegskaka med just polkagris i mitten.
Lycka till!


Foto: farmorskoloni.se