rabarberblad och fågelbad

Foto: farmorskoloni.se
 
Då var visst helgen redan slut... Ett fågelbad är klart  och planteringsbordet ihoplappat med marmor och betong. Fyra till rabarberblad i olika storlekar ligger inbäddade i finbetong i en hörna i trädgården och jag undrar om de överlevt slagregnet, som jag för övrigt längtat såååå efter! Imorgon är det jobb igen så jag får vänta lite till med att se resultatet.
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Vi har fått mycket gjort i helgen, köpt armeringnät och armeringsjärn som min duktiga man tillverkat bl.a. en rosenbåge av. Så nu har en röd klängros och en massa rosenvial som nån gång för flera år sen hamnat på ett jättekonstigt ställe i rabatten tillräckligt med stöd. Tror att trädgården nu är i tillräckligt bra skick för att den årliga "synen" i koloniföreningen passerar utan anmärkning, men man vet aldrig! Gonatt på er! ♥

blommor och betong

Halloj! Nu börjar veckan gå mot sitt slut och så också semestern (för denna gång...). Men tur för mig att jag har så bra arbetskompisar att det är kul att komma dit på måndag! Gårdagens inomhusmys med spel blev mer fokuserad på shopping, vad hände med regnet? Hos mig har det då inte alls kommit tillräckligt, hur har du haft det? Har i alla fall handlat hem finbetong så jag kan gjuta fat av rabarberblad och marmormosaik på planteringsbordet, det blir dagens projekt. Och så fortsätter jag frossa i alla blommor i trädgården med pion i spetsen. Kan inte få nog och måste plocka in mer idag!
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Vad gör ni en torsdag i juni? ♥

doften av fläderblom

Godkväll! Det blev ännu en solig dag på semestern, men imorgon lovar dom regn så jag planerar långfrukost och att spela spel med lillhjärtat. Eller shoppa för all del om andan faller på... Idag har jag haft vänner på besök och fick även en stund över att kicka igång en sats med fläderblomssaft som nu står i kylen och gottar till sig.
 
Jag har två små buskar, varav den ena, Black Lace, har rosa blommor så jag hoppas att de få blomklasar från den busken sätter en svagt rosa ton på saften. Vi får se om tre dagar!
 
Foto: farmorskoloni.se
 
 
Receptet är klassiskt;
 
 
Fläderblomssaft
 
30 blomklasar
3 citroner
1,5 liter vatten
1,5 kg socker
50 g citronsyra
Lägg blomklasarna i en stor skål tillsammans med tvättad och tunt skivad citron.
Koka upp vatten med socker och citronsyra, häll i skålen.
Låt svalna och ställ sedan i kylen 3 dagar, rör om varje dag. Sila och häll på flaska, eller som jag gör frys in i iskuber så håller det längre och är enkelt att tina i ett glas.
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Trevlig kväll! ♥
black lace - fläder - fläderblomssaft - äkta fläder