efter regn kommer solsken...

Godkväll!
När regnet äntligen kom låg det som ett blött täcke över koloniträdgården, blommor och buskar låg ner innan midsommar men det var ju så välbehövligt för nu har de repat sig och ser piggare ut än mitt under värsta torkan. Fick klippa gräset igår för första gången på ett par veckor, det ser direkt mer välvårdat ut. Och nu blommar allt med full kraft och det är riktigt lummigt. Längtar dit igen men det blir inte idag i alla fall, imorgon kanske?
 
 
Foto: farmorskoloni.se

rabarberblad och fågelbad

Foto: farmorskoloni.se
 
Då var visst helgen redan slut... Ett fågelbad är klart  och planteringsbordet ihoplappat med marmor och betong. Fyra till rabarberblad i olika storlekar ligger inbäddade i finbetong i en hörna i trädgården och jag undrar om de överlevt slagregnet, som jag för övrigt längtat såååå efter! Imorgon är det jobb igen så jag får vänta lite till med att se resultatet.
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Vi har fått mycket gjort i helgen, köpt armeringnät och armeringsjärn som min duktiga man tillverkat bl.a. en rosenbåge av. Så nu har en röd klängros och en massa rosenvial som nån gång för flera år sen hamnat på ett jättekonstigt ställe i rabatten tillräckligt med stöd. Tror att trädgården nu är i tillräckligt bra skick för att den årliga "synen" i koloniföreningen passerar utan anmärkning, men man vet aldrig! Gonatt på er! ♥

blommor och betong

Halloj! Nu börjar veckan gå mot sitt slut och så också semestern (för denna gång...). Men tur för mig att jag har så bra arbetskompisar att det är kul att komma dit på måndag! Gårdagens inomhusmys med spel blev mer fokuserad på shopping, vad hände med regnet? Hos mig har det då inte alls kommit tillräckligt, hur har du haft det? Har i alla fall handlat hem finbetong så jag kan gjuta fat av rabarberblad och marmormosaik på planteringsbordet, det blir dagens projekt. Och så fortsätter jag frossa i alla blommor i trädgården med pion i spetsen. Kan inte få nog och måste plocka in mer idag!
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Vad gör ni en torsdag i juni? ♥