blå blommor och gula bananer

Jag funderar på vad för bild jag vill ha på min header, det är ju liksom viktigt att det speglar både kolonilivet och huset i grekland. Jag är ju usel på att regelbundet uppdatera här men det är ändå ett kul sätt att skriva dagbok, dela med sig av tankar och ideér och alla miljarder (läs hundratals) bilder jag tar. Det svåraste kanske är att välja en endaste? 
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Jag sitter med en kopp kaffe på altanen och har precis ätit frukost, bananpannkakor med kvarg, jordgubbar, kokosflakes och några hallon från trädgården. Försöker tänka på vad jag äter när jag kan, har under våren varit med i viktväktarnas app och hittills tappat drygt 14 kilo. Träningen håller jag i också och efter att jag hittat glädjen i löpningen kan jag träna även på semester utan tillgång till gymmet vilket är ett måste om jag ska nå mitt uppsatta mål. (snart där...) Mer om det nån annan gång.
 
Har hittat mitt favoritrecept på bananpannkaka efter att jag har provat mig fram;
 
BANANPANNKAKA
 
½ (snudd på övermogen) banan
1 stort ägg
2 msk mandelmjöl
 
Kör i mixer och stek små plättar på medelvärme ett par minuter på var sida.
 
Toppa med t.ex kvarg, bär och kokosflakes.
 
 
När jag sitter här förundras jag av Cikorians klarblåa färg, de har precis öppnat sig efter vila under natten och det är bara nu på morgonen innan solen blivit för het som de är utslagna. Färgen är magisk!
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Undrar om man kan lura med sig sonen att åka till stranden idag? Det blir en varm dag igen... ♥
 
bananpannkaka - cikoria

solenergi

När solen silas genom skogens trädkronor och koloniområdet fortfarande sover är det som bäst att vara. Allt man hör är knarret under trädskorna mot gruset  i gången. Blommorna får sig lite vatten innan värmen stiger och jag kan i lugn och ro njuta av morgonkaffet. Det är ju helt sjukt vilken sommar vi har! 23 grader redan innan 08.00. Jag som många längtar efter regn eftersom det torkar upp så i trädgården men jag älskar ändå värmen. Så får man också nyttja värmen och energin från solen. Jag både tvättar håret och duschar med vatten uppvärmt av solen och det är t.o.m. så varmt vatten att jag tvättar kläder i det. Ljuvligt att man kan flytta ut hela livet i trädgården!
 
Foto: farmorskoloni.se
 
För att inte slösa på vattnet, som växterna behöver till viss del, använder jag mest rotvattnare. På så sätt dunstar inte vattnet och det blir inte onödigt spill på gräsmattan som faktiskt får vara gul och ful i år... Väntar bara på att det ska bli bevattningsförbud även i Stockholm men än så länge får man passa på och ändå tänka smart när man använder vattnet. Hur och vad vattnar ni nu när det är som varmast?
 
Ha en fin måndag! ♥
bevattning - rotvattnare - solenergi

sverige är fantastiskt

Måste bara säga det, i hur många länder har samma förutsättningar som här med att kunna vara föräldraledig med sitt barn i den utsträckning vi kan? Min nu femårige son har haft förmånen att vara ledig från förskolan hela sommrarna och det är såklart även tack vare hans snälla morföräldrar som ställt upp med barnpassning och att vi faktiskt har ekonomik möjlighet att ha en lägre inkomst under en period.
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Vi jobbar båda heltid och jag kan ofta känna att jag försummar min son när jag åker tidigt och kommer hem sent i veckorna men nu kan jag ge tillbaks lite av min tid till honom. Nu väntar två veckor med mycket bus och lek i trädgården, bara han och jag. Det är en ynnest. Jag älskar honom gränslöst trots att han kan vara en riktig liten envis skitunge likt Lotta på bråkmakargatan... ♥
föräldraledighet - sommarbarn - sommarlov - älskadeunge