spiti mou

Mitt hus. I Grekland. Ja, jag kommer tjata om det var och varannan dag, kan ju knappt själv tro att det är sant. Tankarna på att vi skulle skaffa ett eget hus i byn har funnit några år och vi har tittat på flera hus och lägenheter de senaste åren vi varit nere. Inget har varit hundraprocentigt men såhär i efterhand vet vi att det aldrig riktigt kan bli det när man jämför med standarden och strukturen i Sverige. När vi väl fick nys om detta hus kändes det bra, det är självklart lite som att köpa grisen i säcken men vi hade helt enkelt inte möjlighet att åka ner just då. Min man åkte, i sällskap med min pappa ner för att skriva kontrakt och göra sista överlåtelsen i mars i år. Det var lite av en smärre chock när de öppnade dörren till huset, som hade stått tomt så länge.. spindelväv och så skitigt att det inte gick att vistas där innan grovstädning. Trädgården var vildvuxen, gräs och annat grönt växte tjockt och högt över hela marken, träden var spretiga och angripna av ohyra. Huset var också i behov av en ansiktslyftning.
 
Men bakom allt detta fanns möjligheterna, att skapa något som blir VÅRT hus. Mycket är kvar att göra men vi vill skynda långsamt och har mest fokuserat på trädgården i år eftersom det trots allt är mest där man är under sommaren (om man inte vill gå in och svalka sig i aircondition förstås.....) Vi har tagit hjälp med de stor bitarna så det helt enkelt skulle vara klart när vi skulle ner igen till sommaren. En rejält tilltagen uteplats i betong och plattor är anlagd så att hela släkten kan komma på middag, det finns plats för solstolar och tanken är att vi ska gjuta en grillplats i anslutning. Ner till uteplatsen från den långsmala altanen som löper längs huset öppnats upp och en trappa gjutits så trädgården blir lätttillgänglig.
 
Foto: farmorskoloni.se
 
Jag själv har mest roat mig med att sätta min egna prägel med ljusslingor, flaggspel och varje dag på stranden samlade jag och min son vackra stenar och snäckor som dekoration. Sakta men säkert, en bit på väg mot det perfekta sommarhuset!
flaggspel - greece - grekland - mitt hus i grekland - peloponnesos - solcellsbelysning - spiti mou