en morgon i byn

Klockan slår sju i vår lilla by i Grekland, kyrklockorna klingar en melodi och tupparna skriker i kapp. Det är fortfarande svalt i morgonluften när jag slår upp fönsterluckorna för att släppa in ljuset. Alla andra sover så jag kan i lugn och ro gå runt i trädgården och njuta av stunden.
 
Jag börjar med att sätta på kaffe och plocka frukt till frukosten. Innan jag har fått planterat ett nektarin- eller persikoträd är det köpta nektariner som gör fikonen från vårt träd sällskap i frukostyoghurten. Toppar gör jag med en nötblandning och ringlar honung över.
 
Såklart är både honungen och de stooora mandlarna köpta på marknaden som är varje måndag morgon ett par kvarter från oss, där står bönder och gamla tanter och säljer det som de odlar på åkrarna eller hemma i trädgården. Porslin och glas har jag tagit med från Sverige, det mesta från loppis. Så Ittalaglas och de vackra muggarna Mon Amie från Rörstrand finns numera även i en sömnig by på Peloponnesos.
 
Mitt bästa köp i klädväg i sommar kan vara en tunn morgonrock som jag köpte genom "drömhem och trädgård". Såklart blåvit och blommig som det mesta jag köpt till huset. Perfekt strosa runt i när man vaknar på morgonen och man är ändå så pass påklädd att man kan visa sig i den utanför huset.
 
Älskar verkligen mornarna i huset, vilken är din favoritplats att vakna på?
 
Foto: Farmorskoloni.se
fikon - frukost - grekland - mitt hus i grekland - mon amie - morgonstund - peloponnesos