höst i paradiset

Nu är det bokat, jag ska äntligen få uppleva sommarparadiset i Grekland även under vinterhalvåret! Det kommer såklart bli något helt annat än på sommaren. Kallt och säkerligen rått i luften. Huset är inte uppvärmt så bra som hemma i Sverige. Packningen kommer se helt annorlunda ut än vad den gjorde i augusti.Tjocktröja och halsduk. Pyjamas och tjockare täcken att sova i, tofflor att sticka ner fötterna i på morgonen. Byn dör dessutom ut efter sommaren eftersom många bara har sommarhus där och i själva verket bor i t.ex i Athen eller Patras. Jag ser jättemycket fram emot att åka dit en annan tid än högsommar, särskilt kul är det att man just den veckan börjar skörda oliverna! Sen är jag nyfiken på hur vår trädgård kommer se ut, kanske har fikonträdet redan tappat alla blad? Kommer några apelsiner ha hunnit mogna? Tror i alla fall att det är säsong för mandarinerna då, dom är ju så goda!
 
Foto: farmorskoloni.se
greece - grekland - mandarin - olivlund - olivskörd - olivträd - peloponnesos

det bruna huset

Det bruna huset, som min son på riktigt tror att hans pappa och morfar har byggt när dom var nere i Grekland fem dagar i mars... Mitt hus i Grekland. Inte nog med att det är brunt utanpå, det var inrett som en gillestuga eller en gigantisk bastu om du så vill. Vad hände med vitkalkade stenhus? Nåja, vi har i alla fall fått målat väggarna vita inomhus, med undantag för övervåningen som än så länge har kvar originalet. Kanske man skulle måla ljust blått, turkost, grönt? Vad tycker du? Utsikten är det inget fel på däruppe, åt ena hållet syns fält, åkrar och berg. Mot gården ser man byn med kyrktornet men mest det stora fikonträdet.
 
Jag hade en vision att tygremsorna i vitt och blått som jag hängt i taket skulle vaja i vinden och blev själv nöjd med resultatet men de första nattgästerna trodde det var gamla trosor som hängde i taket hahaha.
 
Foto: farmorskoloni
greece - grekland - mitt hus i grekland