mitt hus i grekland

En dröm har gått i uppfyllelse, vi har köpt ett eget hus i en liten by på Peloponnesos på Grekiska fastlandet. I en by där min mans pappa, fru och yngsta dotter bor. I grannbyn tillbringade min man sin barndoms somrar hos sin farmor, där finns även släktens olivodlingar kvar.
 
 
Huset, som kan vara det enda trähuset i hela Grekland (hahaha) eller det bruna huset som min son kallar det, ligger i utkanten av byn med åker framför och berg i bakgrunden.
 
Trädgården har många fruktträd men eftersom huset varit i princip obebott i tio år har träden tagit stryk och vi bygger sakteliga upp trädgården igen så som vi önskar ha den.
 
 
Nu kommer med andra ord kolonin få konkurrera med sommarhuset i Grekland både om sommaren och här på bloggen. Hoppas ni kommer tycka det är intressant att följa fortsättningen, och att jag förstås hittar tid och ork att uppdatera med inlägg regelbundet!
greece - grekland - mitt hus i grekland - peloponnesos - spiti mou - vartholomio

morgonen på kolonin

Solens varma strålar letar sig sakteliga fram över träden. Gruset knarrar på vägen ner mot uthuset (vi kolonister har nämnligen generellt gemensam toalett och dusch), marken  är fortfarande våt av dagg. Tre grader var det tidigt i morse, hösten är kanske här på riktigt nu?
 
 
Det är nåt visst med morgontimmarna i koloniområdet, tystnaden. Jag brygger alltid en termos med kaffe och dricker ohälsosamma mängder innan lunch.... Jag och lillkillen var ensamma inatt, en prövning för mig som är mörkrädd men vi måste ha somnat fort och sov länge som vi ofta brukar i stugan.
 
 
Idag åkte vi hem igen och alla tomatplantorna tog vi med som fick flytta till balkongen som numera är inglasad, där kommer de nog trivas fint i värmen och hinna mogna innan vintern. Nästa år tänkte jag faktiskt odla alla tomater, gurkor och chiliplantor där för att ge dom förutsättningarna som krävs. Skulle bara behöva bra självbevattning, alla tips emottages tacksamt!  Jag tänker förresten göra ett försök att återuppta bloggandet, en bra dagbok för kolonin och det nya sommarhuset i Grekland som jag ska berätta mer om. Ha en fin kväll!
 
Foto: farmorskoloni
farmorskoloni - koloniliv - morgonkaffe - tomatplantor