sommartid och pelargontid

Nu ser man hur pelargonerna börjar ta fart på riktigt och en första blomma har slagit ut på en av mårbackapelargonerna. Det är väl ändå en försmak av sommar? Dom är nu alla omplanterade och sticklingar är tagna. Dags att tillsätta näring vid vattning och ställa dom på rad på kolonistugans fönsterbrädor Jag tycker bladverket är minst lika viktigt som blommorna och tänkte satsa på fler olika sorter i år. Vilken är din favorit?
 
Foto: farmorskoloni 
mårbacka - pelargoner - sticklingar

vårskriket!

Nu är det offentligt vår på kolonin och trädgårdsarbetet är i full gång med blåsor i händerna av krattan och jord under naglarna. Precis som det ska va! Man blir ju så skönt trött av att vara ute i friska luften hela dan och jag kommer definitivt somna ovaggad ikväll. Hade lite ångest att åka därifrån på eftermiddagen och ångrade att vi inte hade bestämt oss att stanna. Men det kommer fler tillfällen och dessutom blir allt lite lättare när sommarvattnet sätts på om nån vecka. Nu har i alla fall alla pallkragarna fyllts med ny jord och är redo för sådd när frostnätterna är över. Krokus, blåsippa och snödroppe tittar upp här och där men innan trädgården hunnit bli grön får man ha lite fint i krukorna, klövern "Dark Debbie" har ett underbart mörkt bladverk och är dessutom frosttålig. Så söt! Fortsatt glad påsk på er!
 
Foto: farmorskoloni.se
dark debbie - klöver - koloni - koloniliv - pallkrage - vårstädning

påskynt och pallkragar

Efter vabruari kom så mars med influensa och förkylning från hell. Nu kan det ju bara bli bättre! Hostan till trots så blev det ändå påskpyntat i buskarna och våfflor till lunch på kolonin idag. Hann köpa med mig några nya pallkragar på vägen också och jag har knappt tålamod att vänta på att få börja odla i dom. I år lämnas inget åt slumpen, alla planteringar är noga planerade och uppskissade i detalj. Som jag längtar tills att få jord under naglarna igen!
 
Foto: farmorskoloni.se