sommaren med farmor

När jag var liten brukade vi ofta vara hos farmor i kolonin. När mamma jobbade sena kvällar åkte jag, syrran och pappa till koloniområdet på middag. Ofta bjöds på pressad skinka, färskpotatis, mimosasallad och rädisor. Det uppdukade bordet under äppelträdet är ett starkt minne och jag har nu en längtan efter middagsbjudningar i trädgården, det har varit alldeles för lite sånt sista åren. Inser att vi behöver köpa en till möbelgrupp som vi kan ha på gräsmattan och flytta runt efter sol och skugga. Helst hopfällbart så det är lätt att förvara vintertid. Letar vidare men har inte hittat det jag letar efter än. Nåt vitt, klassiskt ska det vara. Tips emottages tacksamt!
 
Foto: farmorskoloni (en sommarkväll 2011)

chili chili chili

Både hemma i lägenheten och på kolonin har jag mer chiliplantor än jag kanske behöver, men det är ju så kul att se att de börjar bära frukt nu! Det vore ju en dröm att få en rejäl skörd i år så man  vågar använda dom och inte bara titta på dom. En chilisås eller kanske inlagda vore nåt? Men först ska jag ge dom kärlek, vatten och näring!
 
Lombardo och Chiluacle Negro har båda kommit en bit på väg medans Hot Lemon är seg i starten.
 
Foto: farmorskoloni
chili - chiluacle negro - lombardo

regntunga skyar

Värmen som vi hade under vår semester förra veckan är ett minne blott och det har regnat till och från idag. Men vad gör väl det när man får andas koloniluft och koppla av. Med mottot - det finns inget dåligt väder.. åkte stövlar och regnponcho på när skurarna kom i väntan på solen. Passade på att vara inomhus och pyssla lite också, har kokat rabarberchutney och gjort en mobil som jag hängde bredvid altandörren. Den är gjord av tygremsor som jag sparat från dekorationen på vårt bröllop och nu knutit runt en ring i bambu.
 
Foto: farmorskoloni.se