semifreddo med extra allt

Ibland har jag svårt att sätta gränser när jag komponerar efterrätt eller maträtt vad gäller olika ingredienser. Tycker ändå att smakerna i denna Semifreddo gifter sig fint!
 
Ingredieserna du behöver för att skapa desserten:
 
4 separerade ägg
1 dl socker
3 dl grädde
8 maränger
½ burk dulce de leche
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk vaniljpulver
1 näve blåbär
½ dl chokladfyllda polkagrisar
 
Gör såhär:
 
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och vaniljpulver fluffigt.
Vispa grädden löst, stöt polkagrisarna i mortel och rör ihop med äggsmeten.
Dulce de leche och kakao rörs samman till en "chokladig" kolasås.
 
Allt varvas sedan i portionsformar med smulad maräng i botten.
Chokladsåsen gör sig bäst om den får bli en överraskning i mitten av glasssmeten.
Avsluta med lite smulad maräng och några blåbär på toppen innan du ställer in i frysen i minst 3 timmar.
 
Perfekt dessert att förbereda i förväg.
Som pricken över i, för att lyfta fram polkagrissmaken, serverade jag Semifreddon med en mördegskaka med just polkagris i mitten.
 
Lycka till!
 
Foto: farmorskoloni.se
blåbär - semifreddo