krispiga tulpaner

Att få plocka tulpanerna styckvis och då kunna få lite längd på dom är så smart! Det är enligt min mening vackrare med några få i en vas där var och en får ta sin plats än när dom står tätt ihop. Såklart är det på mitt favorittillhåll Slottsträdgården Ulriksdal som man får skörda dom själv med eller utan lök. Dom jag valde är en rosa-gul Yellow flight och en lila Gorilla.
 
Foto: farmorskoloni.se
gorilla - självplock - tulpan - yellow flight

chili dag 15

Chiliplantorna växer för var dag. Belysningen är nu på timer 11 timmar om dagen och det märks att de mår bra av ljuset. Jag har däremot tagit bort värmemattan som snart ska få nya frön att gro istället. Det är bara att prova sig fram tänker jag men tips emottages tacksamt. Grobarheten tycker jag var dålig på "Hot Lemon" där bara fyra av sju frön har grott. Av dom andra sorterna har däremot nästan alla kommit upp så det blir förhoppningsvis en del plantor ändå. Längtar tills första omplanteringen!
 
Foto: farmorskoloni.se
chili - chiluacle negro - hot lemon - lombardo

klöver i krukan

Denna söta klöver ~Trifolium Jessica~ sprang jag på igår på Slottsträdgården Ulriksdal, kunde helt enkelt inte stå emot den! Få nu pryda mitt soffbord i den lilla mässingskrukan inköpt på Lions loppis i Vaxholm. Tänker att den också skulle vara söt i olika arrangemang utomhus i sommar också så jag hoppas jag får den att trivas. Undrar om den kommer blomma förresten? Solen skiner och nu vill jag ut och promenera eller kanske är det dags för första joggingrundan? Trevlig helg på er!
 
Foto: farmorskoloni