marängsviss de luxe

En kaloribomb utan dess like men en perfekt avslutning på en trevlig måltid! Tack vare den syrliga citronsmaken ger det en fräschör och dämpar sötman från marängerna. Alla ingredienser varvades men jag blandade inte alltför mycket och då passade denna marängsviss med en mer vuxen smak även till de mindre gästerna som kunde välja att inte äta t.ex. lemoncurd.
 
 
I min marängsviss har jag haft chokladmaränger, vaniljglass, vispgrädde, jordgubbar, lemoncurd och smulade mördegskakor med citronsmak.
 
Mördegskakorna gjorde jag genom att använda vanlig mördeg med citronsaft och rivet skal av citron som smaksättning, de rullades i strösocker blandat med citronskal innan gräddning.Marängerna och lemoncurden är gjorda av recept från Leila Lindholm, men originalreceptet på marängen var egentligen en tårtbotten som jag istället spritsade till små maränger och gräddade kortare tid.
 
Det går ju att variera denna efterrätt i oändlighet men denna rekommenderas så jag hoppas du testar!
lemoncurd - marängsviss - sommardessert
Hanna

Ser underbart gott ut!