grus och sten

Min trädgård är i ständig förändring och vissa delar av rabatterna som jag hittills inte fått ordning på har jag möblerat om i och mest rensat ogräs år efter år. Nu hoppas jag äntligen att det råder bot på det för nu har ungefär en halvmeter av en "problemrabatt" och delar av gräsmattan blivit till en snirklig förlängning av den redan befintliga grusgången. Jag är mycket nöjd med reultatet och ser fram emot att strosa runt i det knirriga gruset en sommarkväll.
 
Jag har använt mig av redan befintliga kant- och dekorationsstenar i olika former men idag har vi även kompletterat med ett lass gårdsgrus från Molnsätra gård. Älskade det stället! Lätt att handla och stort utbud på plattor, stenar, grus m.m. Vi valde en något större variant av grus än tidigare, 8-16mm. Hittade ingen bra innanbild och mitt i arbetet glömde jag fota. Antar att anledningen till att jag inte hittade något foto är eftersom det helt enkelt inte är den snyggaste delen av trädgården!
 
Imorgon planerar jag att åka till nån blomsterhandel och kolla på plantor för att fylla upp tomrummet i rabatten nedan, målet är att det ska vara så pass lättskött att det i princip inte behövs ogräsrensning. Har du förslag på nån fin blomma som gärna sprider sig lite lagm och blommar länge?
 
Foto:farmorskoloni
grusgång - molnsätra gård

bland olivträd och skorpioner

Nyss hemkommen från närmare tre veckor i Grekland har jag börjat gå igenom alla bilder jag tagit. Köpte ett nytt objektiv innan vi åkte med större spännvidd för att slippa byta objektiv hela tiden. Det blev ett Tamron 18-270mm och jag trodde faktiskt att jag skulle vara besviken på resultatet men det blev till min glädje bra bilder över lag. Vi hade som vanligt en underbar vistelse i den lilla byn Vartholomio på halvön Peloponnesos där vi på sommaren hälsar på makens pappa till lika lillhjärtats farfar. Det är långt ifrån turister, dyra solstolar på stranden och ihärdiga inkastare på restauranger. Vi har sett nån bil med tysk registreringsskylt men i övrigt är det lokalbefolkningen och sommargäster från t.ex Athen. Vi följde en kväll med farfar upp till olivodlingarna där vi åkte med på traktorn, sonen skrattade från början till slut, även när vi fick ducka för trädgrenarna och krampaktigt höll i oss för att inte trilla av. Trots att jag höll på att trampa på en skorpion var det väldigt vackert och rogivande där uppe med utsikt över kringliggande byar och havets horisont.
 
På promenad genom olivlunden.
 
De knotiga träden har stått här i många år.
 
Vartholomio skymtar mellan trädkronorna.
 
Vi drömmer om att köpa ettt eget boende i byn men väntar fortfarande på rätt objekt då det inte säljs många hus eller lägenheter i trakten. Då kan vi komma och gå som vi vill och visst vore det kul att få möjlighet att vara med när oliverna skördas nåt år vilket sker i nov-dec. Håll tummarna att vi hittar rätt snart!
 
Foto: Farmorskoloni.se
 
grekland - nikon d5300 - olivlund - olivträd - peloponnesos - tamron 18-270mm - vartholomio

marängsviss de luxe

En kaloribomb utan dess like men en perfekt avslutning på en trevlig måltid! Tack vare den syrliga citronsmaken ger det en fräschör och dämpar sötman från marängerna. Alla ingredienser varvades men jag blandade inte alltför mycket och då passade denna marängsviss med en mer vuxen smak även till de mindre gästerna som kunde välja att inte äta t.ex. lemoncurd.
 
 
I min marängsviss har jag haft chokladmaränger, vaniljglass, vispgrädde, jordgubbar, lemoncurd och smulade mördegskakor med citronsmak.
 
Mördegskakorna gjorde jag genom att använda vanlig mördeg med citronsaft och rivet skal av citron som smaksättning, de rullades i strösocker blandat med citronskal innan gräddning.Marängerna och lemoncurden är gjorda av recept från Leila Lindholm, men originalreceptet på marängen var egentligen en tårtbotten som jag istället spritsade till små maränger och gräddade kortare tid.
 
Det går ju att variera denna efterrätt i oändlighet men denna rekommenderas så jag hoppas du testar!
lemoncurd - marängsviss - sommardessert