sjukstuga och sommarlängtan

Hej i vårsolen! Själv har jag legat hemma sjuk ett par dagar och längtan ut i solen blir allt starkare. Har på morgonen suttit framför datorn och gått igenom gamla foton från i somras, ett tydligt tecken på hur ivrig jag börjar bli att andas frisk luft. Vad kan man längta efter mer än till trädgården i varmt kvällsljus?
 
Foto: farmorskoloni.se
Verbena - nikon d5300 - pion - sommarkväll - stjärnflocka

plommon och körsbär

Ja, tomater alltså... När man väl får fart på odlingen går det av bara farten och nya frön åker ner i jorden var och varannan dag. Både plommontomat Romello och Körsbärstomat Tiny Tim. Frilandsgurka, Blomsterkrasse, Basilika, Koriander och Kryddtagetes. Och så Chili såklart som kommit längst. Det mesta växer bra och jag har förhoppningen om fina plantor och en fin sommar med solvarma tomater.
Vad odlar du?
 
Foto: farmorskoloni.se
Romello - Tiny Tim - chiluacle negro - grekisk basilika - hot lemon - kryddtagetes - lombardo - nikon d5300

rosenmandel

I lördags planterade jag ett litet träd framför stugan. Där finns nämligen ett stenrör som funnits i alla år och sitter därav som berg. Det kändes naturligt att vi byggde in det i trallen i somras och nu har den verkligen fyllt sin funktion och smälter in i bygget när jag planterade ett Rosenmandelträd i den. Mycket nöjd!
 
Foto: Farmorskoloni.se
rosenmandel