välkommen snö och julstök

Såhär på fredagskvällen njuter jag av lugnet, ett glas rött och chokladtryfflar inköpta på RC Chocolat. Inget mer behövs. Fast jag längtar till kolonin förstås. Tanken denna helg var golvläggning dagarna långa och tända ljus och mys på kvällarna. Men... det blir inte riktigt som man tänkt sig och i detta fall var käppen i hjulet att golvet vi hade bestämt oss för har utgått ut sortimentet. Självklart finns det andra golv men nu la vi det hela på is ändå. Vad jag också längtar efter är snö, eller åtminstone lite frost... För nu är jag redo för vinter och att julen kommer men full kraft med pysslande och stämning. Kanske känns det opassande att lägga fokus på sånt krafs i denna grymma värld men ibland behöver man gå in i sin trygga kokong. Hoppas ni har en fin helg!
 
Det har inte blivit så mycket fotografering på sistone så jag bjuder istället på lite från instagram.
 
 
Foto: farmorskoloni @ instagram 
farmorskoloni - instagram

massiv furu eller plastig laminat

Min bild av den nya kolonistugan var tydlig för flera år sedan. En detalj var det massiva furugolvet. Men under vägens gång har jag blivit övertalad till förändring. Eller inte övertalad direkt, men det är ju trots allt nån annan som gör grovgörat (ja, min kära man) och han har en poäng med att välja en enklare väg med ett golv som inte behöver slipas och behandlas utan bara kan läggas in och saken är klar. Så nu är målet att hitta ett schysst laminatgolv som i alla fall ser ut som riktiga träplankor. Byggmax leder med sitt "Lodge Pine" som ser slitet och levande ut. En barnfri helg och golvet är på plats!

 
Foto: Byggmax

min koloni-från kal byggarbetsplats till ombonat krypin

Jag satt och gick igenom foton på datorn ikväll och det är så kul att se hur kolonin har utvecklats sedan byggets start, jag har nog redan blivit hemmablind! Tänkte framöver bjuda på lite bilder under resans gång. Börjar med den lilla matplatsen!
17 okt 2014 Stommen rest!
11 apr 2015 Det börjar ta form.
19 maj 2015 Första gästerna - mamma och pappa på silllunch!
06 sep 2015 Golvet, listerna och lite småjusteringar är ännu kvar. Men mysfaktorn är hög! Foto: Farmors koloni
koloni - nybygge