ljuskällor

För några år sedan köpte jag två gamla lampskärmar på loppis. Dessa klädde jag med tygremsor som virades runt stommarna. De lamporna var avsedda att hänga i taket i nya kolonistugan och har legat i boden sedan dess. Och nu, f y r a  år senare så blev det äntligen verklighet!
 
Lite snett och vint men charmigt ändå. Valde en tygklädd vit sladd med lamphållare i koppar.
 
Foto: farmors koloni

bullbak och sommartårta

Idag hade vi ett litet kalas för lillgrisen. Än så länge är han ju omedveten om varför han får paket och tårta så det blev inget barnkalas utan bara närmsta familjen. Jag satte igång med baket så fort vi vaknat. Kardemummabullar och jordgubb- och rabarbertårta. Det var premiärbaket på kolonin som gick hur smidigt som helst!
 
En nöjd nyss fyllda tvååring var i fokus och helt slut efter att ha lekt med kusiner och syskonbarn. Tack för idag alla som kom!
 
Foto: farmors koloni

regn på kolonin

Jag hann med gräsklippning och lite lek innan regnet kom. Nu kurar vi inomhus, lillkillen har sovit medans jag diskat och maken fixat lite med belysning och så. Han undrade precis; vad gör vi här när det regnar? Jag tycker däremot att det är mysigt när det smattrar mot taket och vi är inne i värmen med tända ljus. Det är ju inte direkt nåt vidare fotoväder så jag bjuder på gårdagskvällens solstänkta trädgård och morgonens lek. Imorgon är det bullkalas för vår 2-åring så håll tummarna för att regnet avtar och solen visar sig! Trevlig kväll!
 
Foto: farmors koloni