hejdå juni

Junis syrener har blommat ut och trädgården byter skepnad till lummiga juli. Va förbi kolonin en stund på kvällen främst för att vattna (vilket i efterhand va överflödigt eftersom himlen precis öppnade sig) men kunde inte låta bli att köpa med mig lite växter på vägen... Koriander, Malört, Kantnepeta och Chokladblomma fick varsin plats i trädgården. Som vanligt strosade jag runt mellan rabatterna och varje gång förundras jag över hur mycket det växt. Och idag fick jag plocka årets första smultron, det är sommar om nåt!
 
Vackraste stjärnflockan. Foto: farmors koloni
chokladblomma - stjärnflocka

min sommardröm

Om ändå den här helgen hade gått lite långsammare, så skönt med sommarvärme! Arbetet på kolonin tar aldrig slut och ju mer som blir gjort desto ivrigare blir jag att fortsätta. Men nu står ett mörkbrunt hus med vitt foder runt fönstren på den grönskande tomten. Helt plötsligt försvann känslan av nybyggt vid första anblick, jag är mer än nöjd! Vad tycker ni?
 
Nästa delprojekt är fortsättningen på tegeltaket, lägga golv, tapetsera och bygga en altan. Och så ska ju förstås gräset och häcken klippas, ogräs rensas. Det ska grillas och njutas i solskenet... och allt annat som hör sommaren till. Några timmar till på helgen skulle med andra ord inte skada! Men imorgon börjar ännu en ny vecka, önskar er en fin sådan!
 
Foto: farmors koloni

att vakna med skogen runt knuten

Jag älskar att vakna i kolonistugan, inte bara för att vi sover så ovanligt gott här utan också för känslan att öppna dörren och direkt befinna sig i grönskan. Hur dofterna genomsyras av sommar, en blandning av nyutslagna rosor och daggvått gräs. Tystnaden, på avstånd kan man ana bilarna om vinden ligger på men annars är det mest ljudet av knirpande grus under träskorna och nån grind som gnisslar en bit bort. Bobbor (läs mormor) har precis kommit och ger lillgrisen all energi så jag ska måla andra varvet på stugan. Det blir en underbar dag!
 
Foto: farmorskoloni
jättedaggkåpa - nyckelpiga