morgon på kolonin

Att vakna i den ganska svala stugan, ge lillhjärtat välling och sätta på kaffebryggaren. Ta den lilla påsen med papper och toalettnyckel, promenera ner till uthusen längs grusvägen mellan prydligt klippta häckar med små stugor och blommande trädgårdar bakom. Solen lyser längs vägen men låter sig vänta tills den kommer till vår trädgård. Så det där med morgonkaffet på trappen får snarare bli förmiddagskaffe, det funkar det med. Efter frukost väntar bestyren med den halvt färdiga stugan. Idag ska jag pussla ihop bitar av marmorskivor som ska klä vår "bar" som avdelar köksdelen från matplatsen. Och så ska vi måla klart minst ena gaveln på stugan för att kunna organisera uteköket bättre. Ha en fin lördag, hoppas solen skiner på er!
Foto: Farmors koloni

sommarbris

Plöstligt händer det, om än för en dag. Det blev s o m m a r. Sa jag att min semester började idag? Solen steker men det fläktar och är precis lagom varmt i solen. Skogen susar när vinden träffar trädens blad, kunde knappast bli mer avkopplande för dagens siesta tillsammans med lilleman.
Foto: Farmors koloni

min kolonistuga, framsidan

Återigen har min man levererat i form av ett nybyggt trädeck. Känns underbart att sätta ner fötterna på mjukt trä istället för kantigt grus och bäst av allt, jag har fått mitt lilla trappsteg att dricka morgonkaffet på. Ja... om det nu hade blivit en tillräckligt varm sommar för att man skulle vilja sitta därute på morgonen förstås...
Nu är nästa projekt påbörjat, ett avlastningsbord/hylla till köket.
Foto: farmorskoloni